FIRA DEL PEIX BLAU (2023-2024)

Seguint amb el paraigües del projecte VIU EN BLAU i com a gran esdeveniment d’acostament entre la Confraria de Pescadors de l’Escala i la resta d’agents socials, culturals i econòmics de la zona, el 2023 hem organitzat la 1a edició de la Fira del Peix Blau de l’Escala amb un gran èxit de participació.

Al llarg de la fira es realitzen visites guiades al Port, tallers de salaó d’anxoves, tastos a cegues de vins de la zona, mostra de cuina tradicional marinera, actuacions de màgia, concerts i mostra i venda de productes d’artesania local i productes del mar i territori.

A la segona edició de la Fira es projecta ampliar la jornada a tot el dia i s’ampliaran els tallers i activitats. A més, comptarem amb les actuacions dels guanyadors del concurs Escenari PortalBlau abans del concert final amb The Covers. Els productors locals prendran un relleu important a la fira del 2024 com a complement ideal al Peix Blau.

S’aprofitarà també la jornada per entregar els premis dels concursos de dibuix per les escoles i de fotografia del millor plat de la Campanya Gastronòmica.